vrijdag 20 april 2018

Xperilab


Onze maatschappij verandert razendsnel. De automatisering, de communicatietechnologie, de geneeskunde en zoveel meer. Als school proberen we hier dan ook zo veel mogelijk op in te zetten.
De week van 16 april stond in het teken van de wetenschap. De XPerilabtruck kwam langs op de Europaschool. Iedereen was al meteen onder de indruk van de enorme vrachtwagen.

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar werden heuse wetenschappers voor 1 dag. Nadat ze hun jassen aangetrokken hadden en hun potloden in hun zakken hadden gestopt, konden ze eraan beginnen. Er waren drie kleurenlabs waarin ze aan de slag gingen. Deze labs waren onder verdeeld in telkens drie proef- en experimenteeropstellingen die overeen kwamen met bijzondere bekende wetenschappers zoals Da Vinci, Marie Curie, Mercator, Einstein, …
Door nauwkeurig te werken en de juiste oplossingen te vinden, konden ze punten verdienen. Het was dan ook een spannende strijd om de andere klas te kunnen verslaan.

Naast het mobiele lab volgen de leerlingen van de derde graad ook nog een broedend mezenkoppel via XPeribird. Elke dag live kijken naar de pimpelmezen, filmpjes maken en foto’s nemen.
Kinderen zijn geboren ontdekkers, ze willen alles onderzoeken. Daarom vinden wij, Europaschool Genk, het enorm belangrijk dat we deze talenten, deze nieuwsgierigheid aanwakkeren en stimuleren.
Onze kinderen zijn de toekomst van morgen !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten