vrijdag 24 november 2017

Dag van de leerling!

20 november was het de dag van de rechten van de kind en daarom werd er ook een dag van de leerling georganiseerd. De school werkt hard aan de SDG’s en deze dag paste dan ook perfect in dat thema.

De ‘dag van de leerling’ stond in het teken van de leerlingen en de rechten van het kind. De kinderen kregen een workshop van ‘Djapo’ waar ze creatief gingen nadenken. Zo dachten ze na over een school waar ze zelf alles mochten beslissen. Geen toetsen, geen huiswerk. Het leek leuk maar het had ook nadelen. Want hoe zouden ze dan kunnen overgaan naar een volgend jaar? Is het wel mogelijk dat echt alle leerlingen akkoord gaan met een voorstel. Ook hebben ze gefilosofeerd over een rustig plekje op de speelplaats.
Er werden spelletjes gespeeld en er werd op een speelse manier ingegaan op de kinderrechten. 2 klassen van het vijfde en het zesde leerjaar kregen nog een extra workshop. Zij hebben leren werken met scratch. Dit is een programma waar ze een spel mee kunnen leren programmeren.

’s Middags konden alle leerlingen dan nog eens genieten van een lekkere kebab. Op het einde van de dag zijn alle leerlingen naar huis gegaan met een blij gevoel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten