vrijdag 22 september 2017

De maand september was weer TOP!

De eerste maand van het schooljaar is weer bijna voorbij en met oktober voor de deur gaan we eventjes een overzicht maken van de afgelopen maand. We zijn het schooljaar begonnen met een echte escape room, maar in plaats van uit de klas te ontsnappen moesten we door middel van opdrachten proberen in de klas te geraken. We moesten de code van het slot ontcijferen om zo de klassleutel uit de doos te kunnen halen.

ook hebben de leerlingen uit het vijfde en het zesde leerjaar van de Europaschool in Genk bezoek gehad van Herbert van de vzw Euro Comité. Herbert kwam vertellen over het leven in Pakistan. Hij vertelde over hoe de mensen er wonen, leven, werken. Hij vertelde voornamelijk over kinderen die in armoede leven en die daardoor niet naar school kunnen gaan maar moeten gaan werken voor het gezin. De leerlingen willen helpen en hun steentje bijdragen voor goed onderwijs voor de kinderen in Pakistan. Alle kinderen op de wereld hebben immers recht op onderwijs. Daarom gaan zij de komende weken pleisters verkopen. De opbrengst van deze verkoop gaat dan naar de organisatie en deze zorgen voor scholen, schoolgeld voor de kinderen, enz.

We zijn ook een namiddag naar het Thorpark geweest waar we naar een lezing zijn geweest van de kinderuniversiteit over energie. Dit was echt heel leerrijk.

Tot slot is het vandaag ook nog strapdag. De leerlingen die te voet of met de fiets naar school kwamen kregen een armbandje. 

Het was dus een topmaand. We zijn benieuwd wat oktober zal brengen. :-)

Groetjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten