donderdag 6 oktober 2016

Plattelandsklassen dag 4

Hoi allemaal,

Vandaag was het weer een super drukke dag. We zijn gaan aardappelrooien. We reden met een echte huifkar en tractor naar het aardappelveld en daar gingen we dan aan de slag. Verder hebben we ook onze dagelijkse boerderijtaken uitgevoerd. Zo mochten er weer enkele leerlingen de dieren voederen, de koeien melken en de stallen kuisen.

Vandaag zijn we ook de dieren gaan observeren. De kinderen mochten per 3 samenwerken om op deze manier zo veel mogelijk informatie te vinden over een dier. De informatie stond op borden die verspreid waren over het hele terrein. Super leuk en leerrijk dus! Want zo leerden we dat een paard niet gewoon brr doet maar dat we dat hinniken noemen. Een schaap doet niet gewoon meh, maar dat noemen we blaten.

Vandaag hadden we ook een jarige onder ons. Kubilay werd 10 jaar en dat hebben we gevierd met een spetterend verjaardagslied en een dessert voorzien van een kaarsje.

We sloten onze laatste avond af met een boeren en boerinnenfuif. De kinderen mochten zich verkleden. Ze deden dat echt super. Met een lekker hapje en drankje sloten we zo leuke week op een ontspannende manier af.

We kijken er naar uit om jullie morgen allemaal terug te zien!

Tot morgen!


1 opmerking:

  1. Dank je wel voor de "spetterend verjaardagslied en de dessert" dat jullie voorzien hebben voor onze zoon Kubilay!

    BeantwoordenVerwijderen